”Nu cunoaştem decât ceea ce îmblânzim. Iar oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Cumpără lucruri de gata de la neguţători. Cum însă nu există neguţători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni.”Titlu original (FR): Le Petit Prince
Număr de pagini: 128
Categoria: Beletristică
Dificultate: 5/10
Cartea o găsiți pe elefant.ro aici.Micul prinț este cadoul cel mai prețios pe care l-am primit anul acesta de la Moș Crăciun. Nici prin cap nu-mi trecea că în această cărticică de noptieră cu o copertă atât de copilărească stă pitit, printre rânduri, un mesaj atât de profund.

A fost o bucurie și un interes de nestăvilit să o parcurg. Păcat că nu este inscripționată pe fiecare primă pagină dedicația pe care am primit-o eu <3 , s-ar potrivi de minune cu mesajul autorului.

Despre Antoine de Saint-Exupery găsești multe informații în prefață, care este destul de consistentă. Împletește creativitatea cu logica într-un mod foarte armonios, drept urmare un pilot de avion care a explorat întreaga lume până-n ultima clipă, a scris și o duzină de cărți, toate cu mesaj profund.

Cartea pleacă de la un act care pare real, material și te invită să călătorești alături de Micul Prinț într-o aventură fantastică pe tărâmul a 7 planete cu destinația finală Pământul. Pe fiecare planetă, Micul Prinț ia contact cu un locuitor care într-o formă sau alta îi împărtășește o pildă. Dar Pământul nu e destinația finală…

Însă mai multe n-o să -ți povestesc. O să te las să descoperi singur în aventura ta alături de Micul Prinț.

Pentru că un lucru am înțeles despre cartea aceasta: fiecare întâmplare de acolo e interpretată în funcție de propriile noastre filtre, la fel ca-n viața de zi cu zi. Povestea e ușurel scrisă, într-un mod asemnănător cu basmul. Te păcălește că-i fantezie până înțelegi tu că totul e real. Sigur, este vorba și despre iubire..iubire pentru neobișnuita floare sau iubirea autorului pentru Micul prinț. O iubire necondiționată care îți emoționează întreaga ființă.

Toată istorisirea este creionată în cadre vizuale care te ajută să te transpui în spațiu și timp, să călătorești alături de Micul Prinț cu un minim efort de imaginație.

O carte frumoasă pentru cei mici, dar și mai frumoasă pentru copilul ce zace-n fiecare.

Alexandra
Next
This is the most recent post.
Previous
Postare mai veche