Cu siguranta cunoasteti multe avantaje ale cititului. Cu usurinta gasim articole care ne vorbesc despre beneficiile lecturii: ne imbogateste vocabularul, ne dezvolta gandirea, ne antreneaza creierul, ne stimuleaza gandirea, reduce riscul de alzheimer, s.a.m.d. 

Insa toate aceste motive nu valoreaza nimic daca noi nu stim, fiecare dintre noi, de ce citim. Cu totii avem una sau mai multe motivatii personale, la fel cum fiecare are un sistem de valori dupa care judeca o carte: o lectura buna pentru o persoana este pentru altcineva o lectura proasta. Suntem subiectivi cand judecam o carte si avem tot dreptul sa fim.

Raspunsul la intrebarea "de ce citesc?" este personal. Auzim multe pareri de ce e bine sa citim si primim numeroase recomandari ce sa citim, unele bune altele mai putin bune. Dar ca sa evitam lecturile inutile si plictiseala, e bine sa ne raspundem singuri la aceasta intrebare, sa ne gasim motivele personale. Apoi ne alegem mult mai usor lecturile potrivite, iar in momentul cand realizam de ce citim si am gasit o carte buna, creierul nu ne mai lasa in pace, ne indeamna "Citeste-o. Citeste-o. Citeste-o". 

Este ca triunghiul bermudelor, doar ca aici ne pierdem in lectura: De ce citesc?, Ce sa citesc? si apoi Citesc. Ne gasim motivatia, apoi cautam lecutrile potrivite si citim.

Pe aceasta logica se bazeaza concursul pe care il lansam: Va invitam sa ne spuneti DE CE CITITI, impreuna vom cauta lecturile potrivite (pentru toti cei care vor sa participe) iar castigatorii vor primi cate o carte din partea siteului Citeste O Carte.

Concursul se desfasoara online, pe facebook, in perioada 14-28 februarie, iar juriul va fi format din publicul nostru de pe facebook: ei vor declara castigatorii. Vor fi premiate cu cate o carte cele mai apreciate 3 raspunsuri la intrebarea "de ce citesc?"


Asa ca va invitam sa ne trimiteti raspunsul la intrebarea "De ce citesti?" pe e-mail la [email protected] sau intr-un mesaj pe facebook si noi va vom posta raspunsul pe pagina noastra. Astfel intrati in concurs si aveti sansa sa castigati o carte pe care o veti alege personal, impreuna cu echipa citesteocarte. Succes !

Regulamentul concursului il gasiti aici.